گتسبی بزرگ در ۱۹۲۵ منتشر شد؛ در آن هنگام منتقدان و مخاطبان چندان از این رمان استقبال نکردند. این رمان در نظر اول داستانی عاشقانه است. جی گتسبی، پسری فقیر از غرب میانه، عاشق دیزی فی، زنی از کنتاکی است که او را در بحبوحهی جنگ جهانی اول، در قامت افسری جوان، دیده بوده است. اما این رمان، که بسیاری آن را در زمرهی بزرگترین آثار ادبی قرن بیستم میشمارند، به توصیف دورانی میپردازد که فیتز جرالد خود آن را «عصر جز» مینامید؛ دورانی در سالهای پس از جنگ جهانی اول که زندگی پر زرق و برق و انحطاط اخلاقی و سرمایهداری افسارگسیخته و قاچاق مشروبات الکلی از جمله ویژگیهای آن بهشمار میرود. راوی داستان جوانی به نام نیک کاراوی است که در همسایگی گتسبی زندگی میکند و رابطهی خویشاوندی دوری هم با دیزی دارد. منتقدان نیک را نه فقط راوی داستان و یک تماشاچی بیگناه، بلکه وجدان اخلاقی کتاب میدانند
نشر ماهی
نشر ماهی نشری است نوپا، حدود ده سال پیش شاهد چاپ کتابهای این نشر بودیم که نخست با چاپ کتابهای رمان خارجی آغاز کرد و امروز علاوه بر رمان خارجی در بخش های فلسفه، کودک و نوجوان، تاریخ و … نیز بسیار فعال است.
چاپ کتابهایی در دو سایز جیبی و رقعی ما را ناخودآگاه به یاد نشر امیر کبیر انداخت، ناشری که در زیر شاخه خود سازمان کتابهای جیبی کتابهایی با سایز جیبی و پالتویی و رقعی نمود.
نشر ماهی در انتخاب نویسنده و مترجم تا کنون بسیار هوشمندانه عمل کرده است و در کنار کیفیت خوب چاپ کتابها، خود را به ناشری ممتاز تبدیل کرده است که بی شک درشمار پنج ناشر بزرگ معاصر( نی، مرکز، چشمه، هرمس و ماهی) قرار میگیرد.
یکی از خصوصیات بسیار مهم کتابهای چاپ ماهی متحد الشکل بودن کتابهاست چه از نظر رنگ و چه از نظر سایز که چیدمان کتابها را در کتابخانه شما چیدمانی چشم نواز خواهد کرد..
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.